Hoofdstuk 61. Drugsinteracties – Katzung & Trevor’s … Idee

Hoofdstuk 61. Drugsinteracties – Katzung & Trevor’s … Idee

Als u meer dan één OTC -medicijn gebruikt, let dan op de actieve componenten die in de items worden gebruikt om te voorkomen dat een specifiek ingrediënt overmatig wordt genomen. Onder specifieke situaties zoals als u zwanger bent of borstvoeding geeft, moet u met uw medische professional spreken voordat u medicatie neemt.

Dit zal u helpen om mogelijke allergieën te voorkomen. Hierna volgen voorbeelden van waarschuwingen voor geneesmiddeleninteractie die u mogelijk ziet op specifieke OTC -geneesmiddelenproducten. https://ed-nederland.com/cialis-strips-kopen-online/ Deze voorbeelden omvatten niet alle voorwaarden voor de vermelde soorten producten en moeten het lezen van het echte productlabel niet invullen.

Het is essentieel om het label van pijnstillerartikelen te bekijken om verschillende waarschuwingen voor geneesmiddeleninteractie voor elk ingrediënt te ontdekken.) (Drugs die helpen bij het herstellen van het mentale bewustzijn of waakzaamheid in vermoeidheid of troostines) beperken het gebruik van voedingsmiddelen, dranken en andere medicijnen die cafeïne hebben. Overmatige cafeïne kan ongemak, irritatie, slapeloosheid en periodieke snelle hartslag veroorzaken, weten dat de voorgestelde dosering van dit item ongeveer evenveel cafeïne bevat als een kopje koffie (medicijnen voor de behandeling van acne) verhoogde droogheid of irritatie van de huid kan nemen Plaats onmiddellijk na het gebruik van dit product of als u tegelijkertijd andere actuele acne -medicijnen gebruikt.

Furanocoumarins zijn chemicaliën in grapefruit. Ze kunnen de methode beïnvloeden die uw lichaam veel medicijnen passeert. Dit kan plaatsvinden in de darm of lever voordat ze uw bloedbaan bereiken. Dit gebeurt vanwege het resultaat van deze grapefruitchemicaliën op een enzym genaamd ‘CYP3A4’. Deze enzymen helpen talloze medicijnen metaboliseren (afbreken en duidelijk).

De feiten over 6 soorten geneesmiddeleninteracties die uw apotheker moet opmerken, ontdekt

Wanneer dit gebeurt, kan meer van het medicijn in uw lichaam komen. Ze kunnen te sterk werken of bijwerkingen veroorzaken die u niet wenst. De hele grapefruit bevat furanocoumarines, de chemicaliën die kunnen interageren met medicijnen. Dit bestaat uit het sap en de schil. Om deze reden kan uw arts u aanbevelen om geen grapefruit te consumeren of grapefruitsap te drinken als u een medicijn gebruikt dat ermee communiceert.

Limaten en bittere sinaasappels (bijv. Sevilla -sinaasappels) kunnen ook interacties met medicijnen veroorzaken. Andere citrusvruchten zoals zoete sinaasappels en citroenen hebben niet precies hetzelfde effect. We weten dat sommige medicijnen betrokken zijn, of waarschijnlijk interageren met grapefruit. Dit bestaat uit voorgeschreven medicijnen, vrij verkrijgbare (niet-recept) of complementaire geneesmiddelen (kruiden, ‘natuurlijk’, vitamine en minerale supplementen).

Zuurblokkerende geneesmiddelen, zoals histamine-2 (H2) -blokkers en protonpompremmers, verhogen de P, H van de maag en verminderen de absorptie van sommige geneesmiddelen, zoals ketoconazol, een medicijn voor schimmelinfecties. Veel medicijnen worden afgebroken en gesuspendeerd (gemetaboliseerd) door specifieke enzymen in de lever. Sommige medicijnen beïnvloeden deze leverenzymen, waardoor hun activiteit wordt vergroot of verminderd, en kunnen ertoe leiden dat een ander medicijn sneller of geleidelijk wordt gesuspendeerd dan normaal.

Als alternatief kunnen door de activiteit van het enzymsysteem worden verminder. Wanneer medicijnen die van invloed zijn op leverenzymen worden gebruikt bij mensen die warfarine nemen, houden medische professionals individuen nauwer in de gaten en veranderen de dosis warfarine om dit effect goed te maken.

De 4 minuten durende regel voor interacties tussen geneesmiddelen – verdeling

Veel andere medicijnen hebben invloed op leverenzymen. Chemicaliën in sigarettenrook kunnen de activiteit van sommige leverenzymen verhogen. Als gevolg hiervan vermindert het roken van sigaretten de effectiviteit van sommige medicijnen, waaronder theofylline (een medicijn dat de luchtwegen verbreedt die een bronchusverwijder wordt genoemd). Sommige medicijnen beïnvloeden de snelheid waarmee de nieren een ander medicijn uitscheiden.